Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä selkeässä laskussa Kymenlaaksossa – Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja todettu 635

Koronatartuntojen määrä on heinäkuun jälkeen kääntynyt selkeään laskuun Kymenlaaksossa, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoo tiedotteessaan.

Viimeisen kahden viikon aikana uusia tapauksia on todettu 635. Näin ollen ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on 392.

Heinäkuussa uusien tartuntojen määrä oli jopa yli 900 viikossa. Tämän jälkeen tartuntamäärät ovat laskeneet viikoittain seuraavasti: Viikolla 32 uusia tapauksia oli 622, viikolla 33 oli 445 tapausta ja viikolla 34 enää 287 uutta terveydenhuollon koronatestillä varmennettua koronavirustartuntaa.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa, että enää vain osa ihmisistä käy virallisissa koronavirustesteissä.

– Näyttää kuitenkin siltä, että todellinen koronatartuntojen määrä on laskussa ja koronan suhteen ollaan menossa parempaan suuntaan. Viimeksi näin hyvä tilanne oli vuodenvaihteessa. Täytyy kuitenkin muistaa, että aiemmissa epidemian vaiheissa tällaiset koronatartuntamäärät olisivat olleet varsin korkeita eli koronavirusta on edelleen alueella.

Koronatilanteen rauhoittumisesta kertoo myös se, että positiivisten näytteiden osuus on 27 prosenttia otetuista näytteistä, kun se pahimmillaan oli yli 50 prosenttia.

Koronatilanteen parantumisesta kertoo Mäntymaan mukaan myös sairaalahoidon tarve. Pitkään sairaalahoidossa oli 20–25 koronapotilasta. Tänään keskiviikkona sairaalahoidossa potilaita, joilla on todettu koronavirustartunta, on 15.

Koronatilanne rauhoittumassa myös valtakunnallisesti

Kymenlaakson koronavirustilanne näyttää olevan rauhoittumassa samaan tapaan kuin valtakunnallisestikin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirustartuntoja on todettu aiempaa vähemmän, positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä on laskenut ja sairaalahoidon tarve on vähentynyt.

Kymenlaaksossa on vallalla koronaviruksen omikronmuunnoksen alalinja BA.5. Tällä hetkellä ennustetaan, että uusi koronavirusvariantti on mahdollisesti tulossa Suomeen loppuvuonna.

– Nyt kun ilmat kylmenevät, alueelle tulee myös muita viruksia. On hyvä muistaa, että koronan aikana opitut hygieniaohjeet, kuten käsienpesu ja maskilla suojautuminen ruuhkaisissa paikoissa antavat suojaa myös muilta virustartunnoilta kuten flunssilta, Mäntymaa muistuttaa.

Erityisesti syksyn ylioppilaskirjoituksiin osallistuvia kehotetaan noudattamaan näitä hygieniaohjeita, jotta osallistuminen ylioppilaskokeisiin ei vaarannu.