Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virolahdella haavoittunutta villisikaa ei löytynyt, etsinnät lopetettu – Alueella voi jälleen liikkua

Sika nähtiin Vaalimaantien ja Kellarimäentien lähimaastossa. Poliisi ja suurriistavirka-apu jäljittivät loukkaantunutta eläintä maastossa.

Vaalimaantien ja Kellarimäentien lähimaastossa Virolahdella liikkui tiistaina loukkaantunut villisika. Asiasta tiedottivat Hätäkeskuslaitos ja Kaakkois-Suomen poliisi.

– Villisikaa on ammuttu aamulla metsästyksen yhteydessä. Emme tiedä miten tai miten pahasti se on loukkaantunut. Se kuitenkin poistui ampumapaikalta, kertoi komisario Ben Grundström Kaakkois-Suomen poliisista.

Poliisin tilannekeskus päivitti kello 15 jälkeen Twitteriin, että etsinnät on lopetettu tuloksettomina. Tilannekeskuksen mukaan eläimen jäljillä oltiin jonkin aikaa, mutta sitten se katosi jäljestäjiltä.

Poliisin apuna loukkaantunutta eläintä etsivät suurriistavirka-avun henkilöt koirineen.

Hätäkeskuslaitos pyysi välttämään liikkumista alueella ja kertomaan havainnoistaan soittamalla numeroon 112. Kehotus kuitenkin purettiin iltapäivällä, ja alueella voi jälleen liikkua. Tilannekeskus kuitenkin huomauttaa, että jos joku näkee haavoittuneen villisian luonnossa, sitä ei pidä lähestyä.

Loukkaantunut villisika voi olla hengenvaarallinen ihmiselle.

– Jos villisika loukkaantuu, se voi aiheuttaa vaaraa ihmisille, jos eläin pääsee tarpeeksi lähelle, varoittaa Grundström.

Uutista on päivitetty kello 15.33.