Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin koronarokotteita on tarjolla Kymenlaaksossa – Suosituksen saaneet voivat hakea tehosteen kolmen kuukauden kuluttua taudista tai edellisestä rokotteesta

Ikäryhmien rokotukset alkavat ensi maanantaina 80 vuotta täyttäneistä.

Koronarokotteita on tarjolla portaittain eri ikäryhmille Kymenlaaksossa. Jotta tehosteannoksen voi ottaa, tulee edellisestä koronarokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista olla kulunut vähintään kolme kuukautta, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspiiri Kymsote kertoo tiedotteessa.

Jos rokotettava kuuluu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen kohderyhmiin, ei enää ole merkitystä, kuinka monta rokoteannosta on saanut.

THL:n suositus koskee kaikkia 65 vuotta täyttäneitä, 18 vuotta täyttäneitä vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvia sekä 12 vuotta täyttäneitä voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä. Heille suositellaan tehosteannoksia syksyn aikana.

Kymenlaaksossa kaikki 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat sekä 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata ajan tehosteannokselle tai ottaa rokotteen walk in -rokotusten aukioloaikoina maanantaista 3. lokakuuta alkaen.

Ikäperusteisia tehosteannoksia tarjotaan 80 vuotta täyttäneille maanantaista 3. lokakuuta alken. 75 vuotta täyttäneet voivat varata ajan tai käydä rokotuksissa maanantaista 10. lokakuuta alkaen sekä 70 vuotta täyttäneet maanantaista 17. lokakuuta alkaen.

Maanantaista 24. lokakuuta alkaen rokotteen voivat ottaa 65 vuotta täyttäneet

.

Uutista on päivitetty kello 16.33. Otsikkoa muokattu.