Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote alkaa jakaa maksuttomia influenssarokotuksia lokakuun lopussa

Kymsote suosittelee, että influenssarokote otetaan samaan aikaan kuin koronarokotteen tehosteannos.

Kymsote ryhtyy jakamaan influenssarokotuksia lokakuun lopussa.

Rokotteen saavat ilmaiseksi sellaiset henkilöt, joille influenssa voi olla vaarallinen tai joille rokotteesta on merkittävästi hyötyä.

Ensimmäisenä rokotteen saavat 80 vuotta täyttäneet, riskiryhmiin kuuluvat, alle 7-vuotiaat lapset, raskaana olevat, varusmies- tai asepalveluksen aloittavat, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset sekä laitosmaisissa olosuhteissa asuvat henkilöt. Heidän rokottamisensa influenssaa vastaan alkaa 31. lokakuuta. Ajanvaraus rokotukseen on jo avoinna.

75 vuotta täyttäneiden rokottaminen alkaa 7. marraskuuta, 70 vuotta täyttäneiden 14. marraskuuta ja 65 vuotta täyttäneiden 21. marraskuuta.

Influenssarokotukset annetaan ensisijaisesti koronarokotuspisteillä. Rokotteen voi saada myös terveysasemalla, jos rokotettava käy hoitajan vastaanotolla jostakin muusta syystä.

Kaikki eivät saa rokotetta ilmaiseksi

Influenssarokotteen saavat maksutta myös ne, jotka asuvat samassa asunnossa tai ovat viikoittain tekemisissä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden kanssa. Rokotuksen antava hoitaja arvioi, kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotteen kohderyhmään vai ei.

Kymsote suosittelee influenssarokotusta kaikille, joiden lähipiirissä on vakavalle influenssalle alttiita henkilöitä.

Jos rokotetta ei saa ilmaiseksi, rokotteen voi hankkia itse apteekista. Rokotetta varten tarvitaan resepti. Sitä voi pyytää sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa www.kymsote.fi/easiointi tai soittamalla numeroon 05 220 2000.

Iäkkäät tarvitsevat koronarokotteenkin

Kymsote suosittelee, että influenssarokote otetaan samaan aikaan kuin koronarokotteen tehosteannos.

Koronarokotteen tehosteannoksia suositellaan tällä hetkellä tietyille ikä- ja riskiryhmille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että syksyn aikana tehosteannoksen ottavat kaikki 65 vuotta täyttäneet, 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat sekä 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt.

80 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmiin kuuluvat voivat saada tehosteannoksen Kymenlaaksossa jo nyt.

75 vuotta täyttäneet saavat koronarokotteen tehosteannoksen 10. lokakuuta alkaen, 70 vuotta täyttäneet 17. lokakuuta alkaen ja 65 vuotta täyttäneet 24. lokakuuta alkaen.

Tehosteannoksen voi saada, jos edellisestä koronarokotteesta tai sairastetusta koronataudista olla kulunut vähintään kolme kuukautta.