Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa on edelleen paljon koronatartuntoja – Sairaalahoidossa olevien määrä on korona-ajan suurimpia

Kymsoten sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on poikkeuksellisen suuri. Heistä suurin osa on vanhuksia.

Koronavirusta on Kymenlaaksossa edelleen runsaasti, mutta tilanne on rauhoittumaan päin.

Kymsote kertoo tiedotteessaan, että sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on korona-ajan suurimpia. Sairaalahoidossa on 51 potilasta, joilla on koronavirustartunta.

Potilaista suurin osa eli noin 40 on hoidossa perusterveydenhuollon osastolla. Perusterveydenhuollon potilasmäärästä lähes puolet liittyy yhden osaston laajaan altistumiseen ja seulontatesteillä löydettyihin tapauksiin.

Perusterveydenhuollon potilaat ovat pääasiassa vanhuksia. Tyypillisesti vanhusten yleiskunto on heikentynyt, mutta erittäin vaikeita infektio-oireita, kuten hengenahdistusta, ei ole.

Yleisesti covid-tautia sairastavien potilaiden tehohoidon tarve on vähentynyt huomattavasti, ja hoitojaksot ovat lyhentyneet.

Tartunnat laskussa

Tartuntamäärät olivat korkeimmillaan lokakuun puolivälissä. Viikolla 41 terveydenhuollon testeissä todettiin 902 uutta koronavirustartuntaa. Tämän jälkeen uusien tapausten määrä on laskenut kolmatta viikkoa. Viikolla 43 todettiin 759 uutta koronavirustartuntaa. Todelliset koronatartuntamäärät ovat näitä suuremmat, sillä vain osa käy enää terveydenhuollon virallisissa koronatesteissä.

Positiivisten näytteiden osuus otetuista näytteistä on 45,8 prosenttia. Luku kertoo siitä, että tartuntoja on paljon, mutta luku on laskussa. Aiemmin positiivisten näytteiden osuus oli jopa 50 prosenttia.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen

Kymsote muistuttaa edelleen maskin käytöstä, koska koronavirustartuntoja on edelleen alueella runsaasti.

Maskin käyttöä suositellaan erityisesti ruuhkaisissa paikoissa ja joukkoliikennevälineissä. Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä on voimassa maskisuositus.

Maskin käyttö sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia antavat suojaa koronaviruksen lisäksi myös muilta tartuntataudeilta, kuten flunssalta ja influenssalta.

Rokotuksia saa edelleen

Kymenlaaksolaisia kehotetaan huolehtimaan rokotussuojasta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti kaikkia 65 vuotta täyttäneitä, 18 vuotta täyttäneitä vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvia sekä 12 vuotta täyttäneitä voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä suositellaan ottamaan koronavirusrokotteelle tehosteannos syystalven aikana.

Koronarokotusten lisäksi on tärkeä muistaa ottaa myös influenssarokotus.