Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terveysasemien puhelinajanvaraus pidentää soittoaikojaan Kymsoten alueella – "Voimme tasoittaa erityisesti alkuviikon aamuina syntyviä ruuhkahuippuja"

Marras-joulukuussa terveysasemien puhelinajanvarauksessa keskimääräinen jonotusaika on ollut 13 minuuttia.

Kymsoten alueella terveysasemien puhelinajanvaraukseen, numeroon 05 220 2000, voi soittaa 28. joulukuuta alkaen aamuseitsemästä iltakahdeksaan asti.

– Takaisinsoittopyynnön voi jättää arkisin kello 8–14 välillä, kun ennen soittopyyntö piti jättää puoleenpäivään mennessä, toteaa puhelimitse tavoitettu Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri.

Kun hoidon tarve on arvioitu, voidaan asiakkaalle varata vastaanottoaika lääkärille, sairaanhoitajalle tai etälääkärin vastaanotolle. Kiireellisissä asioissa asiakkaat ovat saaneet arkena ajan terveysasemille vuorokauden sisällä yhteydenotosta, todetaan Kymsoten tiedotteessa.

Parannuksia tarvitaan

Kristeri toteaa, että parannukset tulevat tarpeeseen.

– Tulevaisuudessa pystymme tasoittamaan erityisesti alkuviikon aamuina syntyviä ruuhkahuippuja. Vaikka palvelumme ovatkin toimineet jo paremmin Kaikua edeltävään aikaan verrattuna, voimme yhä lyhentää jonotusaikoja ja parantaa takaisinsoittopalvelua ja aiomme rukata aikoja tulevaisuudessakin asiakkaillemme paremmin sopiviksi, sanoo Kristeri.

Tiedotteessa kerrotaan, että marras-joulukuussa terveysasemien puhelinajanvarauksessa keskimääräinen jonotusaika on ollut 13 minuuttia. Asiakkaalle on soitettu takaisin tavallisesti 3,5 tunnin aikana.

Tiedotteessa muistutetaan, että asiakas voi arvioida omaa vointiaan ja oireitaan myös Omaolo-palvelussa. Se tarjoaa asiakkaalle itsehoito-ohjeita tai mahdollisuuden varata ajan itselleen. Asiakas voi varata ajan suoraan sairaanhoitajalle, diabeteshoitajalle tai astmahoitajalle.