Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kamarimusiikki soi heinäkuussa – Antti Niemi festivaalin toiminnanjohtajaksi

Kaakon Kamarimusiikin järjestelyt ensi kesän festivaalia varten ovat parhaillaan käynnissä. Mikäli koronatilanne sallii, kamarimusiikki soi Kaakossa tiistaista 6. heinäkuuta alkaen

Kaakon Kamarimusiikin järjestelyt ensi kesän festivaalia varten ovat parhaillaan käynnissä.

Mikäli koronatilanne sallii, kamarimusiikki soi Kaakossa tiistaista 6. heinäkuuta alkaen aina saman viikon lauantaihin.

Konsertteja on suunnitteilla yksitoista. Viime kesänä festivaali jouduttiin koronan takia perumaan, mutta loka-marraskuun vaihteessa pystyttiin kuitenkin järjestämään pienimuotoinen kahden konsertin Syyssoitto Virolahden kirkossa.

Tulevan kesän festivaali olisi toteutuessaan vuonna 2014 toimintansa aloittaneen Kaakon Kamarimusiikin kahdeksas tapahtuma.

Suunnittelussa varaudutaan siihen, että rajoituksia on edelleen voimassa, joten voimassa olevia suosituksia aiotaan noudattaa tarkoin.

Kaakon Kamarimusiikin vahvuutena pidetään festivaalin pienuutta ja joustavuutta.

– Esiintyjille ja järjestäjille on kertynyt tietoa ja vahvaa käytännön kokemusta turvajärjestelyistä koko kuluneen vuoden ajalta. Pystymme sopeuttamaan toimintamme ja tekemään päätöksiä nopeasti tilanteen niin vaatiessa. Yleisön, esiintyjien ja tapahtuman tekijöiden turvallisuus on ehdoton edellytys, josta ei tapahtumassa tulla tinkimään, järjestäjät toteavat Kamarimusiikin tiedotteessa.

Festivaali kantaa tänä vuonna tunnuslausetta ”Rajalla”. Kolmesataa vuotta sitten solmittiin Ruotsin ja Venäjän välille Uudenkaupungin rauha (1721).

Rauhan rajan lähtöpiste oli Virolahdella. Raja jakoi Virolahden keskeltä kahtia ja mullisti paikallisten asukkaiden elämän – kuten monesti myöhemminkin.

Kulttuurit kohtasivat Virolahdella kolmesataa vuotta sitten ja sitä henkeä tavoitellaan myös ensi kesän ohjelmistossa.

Raja erottaa ja samalla myös yhdistää.

Festivaalin ohjelmassa teema näkyy slaavilaisen ja skandinaavisen kulttuurien rinnastamisessa ja yhdistämisessä. Viime kesän peruuntuneen festivaalin teemoja löytyy myös tämän vuoden ohjelmasta.

Salpalinja 80 vuotta -konsertti ja tilausteos kuullaan tulevana kesänä.

Luontoteema on jälleen festivaalilla läsnä muun muassa Vahtivuoren luontonäyttämöllä toteutettavan esityksen muodossa.

Uuno Klamin 120 -juhlavuosi huomioidaan myös ohjelmassa.

Festivaalin käynnistämisvaiheista 2013 lähtien mukana ollut toiminnanjohtaja Siru Ahopelto jättää tänä vuonna tehtävän seuraajalleen Antti Niemelle.

Niemi ei suinkaan ole vieras hahmo festivaalilla, vaan hän on ollut mukana vuodesta 2015 lähtien jokaisessa tapahtumassa konserttijärjestäjän tehtävässä ja paikat sekä ihmiset ovat tulleet vuosien varrella hyvin tutuiksi.

Mukanaan Antti Niemi tuo festivaalille kokemusta. Hän on toiminut vuodesta 2009 lähtien Suomen Kansallisoopperan ja -baletin orkesterijärjestäjänä.

Lisäksi hänellä on kokemusta maamme johtavien festivaalien moninaisista järjestelytehtävistä.

CV:stä löytyvät muun muassa Meidän Festivaali, Musiikin Aika, Avanti!n Suvisoitto ja Savonlinnan oopperajuhlat.