Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luontokuvaaja Mika Honkalinna vieraana Haminan kirjailijakahvilassa ensi viikolla

Ensi viikon tiistaina voi Haminan pääkirjaston Kasper-salissa eläytyä luontokokemusten ja -kuvauksen ihmeelliseen maailmaan. Silloin vieraaksi saapuu työtään sanoin ja kuvin

Ensi viikon tiistaina voi Haminan pääkirjaston Kasper-salissa eläytyä luontokokemusten ja -kuvauksen ihmeelliseen maailmaan. Silloin vieraaksi saapuu työtään sanoin ja kuvin esittelevä, vuona 1964 Anjalassa syntynyt ja nykyisin Limingassa Pohjois-Pohjanmaalla perheineen asuva Mika Honkalinna.

Jo 1980-luvulla lintu- ja kuvausharrastuksensa aloittanut Honkalinna on ollut päätoiminen luontokuvaaja vuodesta 1998 lähtien. Erityisen rakkaita kuvauskohteita hänelle ovat olleet muun muassa metso, huuhkaja ja korppi. Honkalinnan vuonna 2015 ilmestynyt kuvateos Korppiretki valittiin ilmestymisvuonnaan Vuoden luontokirjaksi.

Yhteensä Honkalinna on tähän mennessä kirjoittanut ja kuvannut yhdeksän luontokirjaa. Niistä viimeisin, viime keväänä ilmestynyt Talo metsässä (Docendo) käsittelee ihmisen, ja varsinkin Honkalinnan oman perheen suhdetta lähiluontoon.

Syksyn kirjailijakahvilaillat järjestävät Haminan kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimet. Koronapandemian vuoksi illan yleisömääräksi on rajoitettu maksimissaan 40 henkilöä. Kello 18-19.30 pidettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy. Iltojen isäntänä toimii haminalainen kirjailija Martti Linna.