Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Planin ja Koutaniemen valokuvia orjatyöstä vapautuneista nepalilaistytöistä nähtävillä Virolahden kirjastossa

Virolahden kirjastossa avataan 1. lokakuuta lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin ja palkitun valokuvaaja Meeri Koutaniemen näyttely Vapaita unelmia. Kansainvälisesti palkittu Meeri Koutaniemi

Virolahden kirjastossa avataan 1. lokakuuta lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin ja palkitun valokuvaaja Meeri Koutaniemen näyttely Vapaita unelmia.

Kansainvälisesti palkittu Meeri Koutaniemi piti kahdelletoista orjatyöstä vapautuneelle nepalilaistytölle viikon kurssin, jolla nämä oppivat valokuvauksen perusteet ja pohtivat ja kuvasivat kokemuksiaan ja unelmiaan.

Kurssin tarkoituksena oli paitsi opettaa valokuvausta myös vahvistaa tyttöjen itseluottamusta ja kannustaa heitä löytämään ilmaisukanavia tunteilleen ja kokemuksilleen. Samalla Koutaniemi ikuisti tytöt ja heidän haaveensa vaikuttaviin valokuviin. Näyttelyn tekstit on kirjoittanut haastatteluiden pohjalta journalisti Iida Riekko.

Näyttelyn kuvaamat 17–21-vuotiaat tytöt kuuluvat etniseen tharu-vähemmistöön. Köyhät tharu-perheet ovat perinteisesti myyneet tyttäriään vauraisiin perheisiin kotiorjiksi, niin kutsutuiksi kamalareiksi. Kun Plan alkoi kampanjoida kamalari-järjestelmää vastaan vuonna 2006, Nepalissa oli yli 12 000 kamalaria. Hallituksen ja järjestöjen työn ansiosta heitä on nykyisin enää joitakin satoja.

Plan on vapauttanut yli 4 000 kamalaria. Järjestö valistaa perheitä orjatyön haitoista ja tarjoaa vapautuneille tytöille koulutusta ja tukea.

Vapaita unelmia -näyttely on esillä Virolahden kirjastossa lokakuun loppuun saakka. Näyttely on arkena avoinna kirjaston aukioloaikoina ja viikonloppuisin asiakkaat voivat tutustua näyttelyyn omatoimikirjastossa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.