Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakon Kamarimusiikilla ensimmäinen syyssoitto pyhäinpäivän viikonloppuna

Seitsemännen Kaakon Kamarimusiikkifestivaalin oli tarkoitus soida Virolahdella kesä-heinäkuussa, mutta korona sotki suunnitelmat ikävästi. Kamarimusiikin ystäville on nyt luvassa iloinen uutinen

Seitsemännen Kaakon Kamarimusiikkifestivaalin oli tarkoitus soida Virolahdella kesä-heinäkuussa, mutta korona sotki suunnitelmat ikävästi.

Kamarimusiikin ystäville on nyt luvassa iloinen uutinen syksyyn: pyhäinpäivän viikonloppuna kuullaan kautta aikojen ensimmäinen Kaakon Kamarimusiikin syyssoitto.

Festivaalin tutut taiteilijat Jukka Merjanen, Tuomas Ylinen, Sam Parkkonen ja Tuomas Turriago esiintyvät kahdessa Virolahden kirkossa järjestettävässä konsertissa.

– Luvassa on suuria tunteita laidasta laitaan, vakuuttaa Kaakon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Jukka Merjanen.

– Pyhäinpäivän iltana hiljennymme vakavien tuntojen äärelle, välillä hyvinkin synkän ja voimakkaan musiikin myötä. Sunnuntai-iltapäivän konserttiin tunnelma vaihtuu, elämä ja lämpö voittavat taas romantiikan mestareiden sävelin.

Ohjelmassa huomioidaan 250-juhlavuottaan viettävä Ludwig van Beethoven sekä tänä keväänä menehtynyt säveltäjänero Krzysztof Penderecki.

Muut säveltäjänimet Rautavaara, Pärt, Šostakovitš, Prokofjev ja Brahms takaavat monipuolisen musiikkinautinnon kuulijoille.

Pyhäinpäivän iltakonsertti saa myös huomattavaa paikallista painoarvoa, sillä se omistetaan Virolahden kappeliseurakunnalle. Virolahti mainittiin ensimmäistä kertaa kirkkopitäjänä 650 vuotta sitten, vuonna 1370.

Syyssoitto loka-marraskuun vaihteessa 31.10.-1.11. Liput tulevat myyntiin syyskuun lopulla. Lippuja on saatavilla rajoitetusti. Konserteissa noudatetaan tarkoin THL:n hygieniaohjeistusta ja turvavälejä.