Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musakurssit kesän helmenä – koronasta huolimatta kurssit järjestetään

Musakurssit on suosittu kansanmusiikkipainotteinen kurssi- ja konserttitapahtuma, joka järjestetään Miehikkälän koulukeskuksessa heinäkuun lopussa. Musakursseja on järjestetty jo 1990-luvulta saakka, aiemmin

Musakurssit on suosittu kansanmusiikkipainotteinen kurssi- ja konserttitapahtuma, joka järjestetään Miehikkälän koulukeskuksessa heinäkuun lopussa. Musakursseja on järjestetty jo 1990-luvulta saakka, aiemmin Miehikkälän Pelimannipäivien yhteydessä ja viime vuodet omana tapahtumanaan.

Kurssien opettajina toimivat Susanna Apo-Syrjänen, Aki Hietala, Saija Hostikka ja Tomi Pekkola.

Musakurssit tarjoaa yksityis- ja ryhmäopetusta kaikenikäisille soittajille. Kaikkein pienimmille on omat muskarit. Nuoret ja aikuisikään ehtineet soittajat voivat osallistua yksityistunneille, ryhmäsoittoon ja suureen kurssiorkesteriin.

Mukaan voi tulla melkein millä tahansa soittimella. Viikon kestävien kurssien pääpaino on kansanmusiikilla, mutta vaikutteita otetaan monipuolisesti myös muista tyylilajeista.

Musakurssien muskarit ja kanteleryhmät on tarkoitettu kaikille musiikista innostuneille. Muskarissa

lauletaan, leikitään, soitetaan, opetellaan leikkiloruja ja herätellään lapsen kiinnostusta musiikkiin.

Osallistujille on omat ikäryhmänsä, ja vauvamuskarissa pääsevät perheen pienimmätkin mukaan

musiikkileikkeihin. Kanteleryhmissä keskitytään viisikielisen kanteleen opetteluun soittamalla ja säestämällä erilaisia lauluja.

Yksityistunneilla kohennetaan omaa soittotaitoa ja laajennetaan ohjelmistoa. Omat soittotunnit sopivat

sekä vasta-alkajille että edistyneemmille soittajille. Opetus räätälöidään oppilaan taidot ja toiveet

huomioiden. Yksityistunteja voi ottaa harmonikan, viulun, kitaran, harmoonin, eri kokoisten kanteleiden ja kontrabasson soitossa.

Soittoryhmien ohjelmassa on stemmasoittoa, säestämistä ja mukaansatempaavia melodioita. Soittoryhmiin voi osallistua lähes millä tahansa soittimella, josta hallitsee perustaidot.

Kursseilla on soittoryhmiä jousisoittimille, kitaroille, harmonikoille, kanteleille ja sekayhtyeille.

Musakurssit 27.-31.7. Miehikkälässä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset osoitteessa musakurssit.fi.