Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seppälä puki nuoren miehen kesän kansiin, hän palaa kertomuksissa omiin nuoruusvuosiinsa

– Ei. Tällä kirjalla ei ole mitään tekemistä ammattini kanssa, sanoo erityisopettajana Virolahdella tunnetuksi tullut ja Haminassa asuva Jyrki Seppälä,

– Ei. Tällä kirjalla ei ole mitään tekemistä ammattini kanssa, sanoo erityisopettajana Virolahdella tunnetuksi tullut ja Haminassa asuva Jyrki Seppälä, jonka kertomuskokoelma Nuoruus on seikkailu (omakustanne) ilmestyi viime vuoden lopulla.

Kirjan nimen perusteella teoksen voisi hyvinkin yhdistää opettajan kokemusmaailmaan nuorista, joita hän on vuosikausia ohjannut elämässään eteenpäin.

Kysymys on kuitenkin paluusta kirjoittajan omiin nuoruusvuosiin 1980-luvulle, jolloin elämän pidikkeet olivat vielä vähäisiä.

– Se kertoo yhden nuoren miehen kesästä ja se on kirjoitettu hyväntahtoisella ja humoristisella otteella. Siinä ei puhuta ongelmista, vaan unelmista. Silloin kun vain taivas oli kaikelle rajana, Seppälä selittää hymyssä suin.

Teos kertoo Roopesta, ylioppilaskesäänsä viettävästä nuoresta miehestä, joka tasapainoilee elämänsä saranakohdassa.

Kirjailijan työ ei ole ollut Jyrki Seppälälle mikään erityinen tavoite. Tämäkin teos syntyi enemmän tai vähemmän sattumusten kautta.

– Keskustelin kerran hyvän ystäväni kirkkoherra Juha Tanskan kanssa. Hän kertoi, että on kokoamassa kirjoittajapiiriä ja kysyi lähtisinkö siihen mukaan. Sanoin, ettei minulla mitään ideaa ole, mutta jos on kahvia ja hyvää seuraa, niin se kyllä kelpaa.

Pian Seppälä kuitenkin huomasi kirjoittavansa lyhyitä kertomuksia, joista kokoelma sitten kasattiin yksin kansiin kotkalaisessa kirjapaino Painokotka Oy:ssä.

Kirjojen tekeminen ei ole hänelle täysin vierasta, sillä hän on kirjoittanut muun muassa eri yhdistyksille juhlakirjoja.

Jääkö tämä sitten tähän?

– En tiedä. Ehkä minulla yksi ajatus on tuolla muhimassa. Kirjoittajapiiri jatkuu ainakin. Ne ovat hienoja iltoja, kirjoittaja tuumiskelee.

Seppälän kirjaa on saatavissa tällä hetkellä kirjoittajalta itseltään.

JUKKA KINNUNEN