Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miika Mattilan debyyttisingle näki päivänvalon – talven aikana ilmestyy kaksi muutakin singlea

TOISSA TORSTAIN ja perjantain välinen yö tasan kello 24 oli Miika Mattilalle jännittävä hetki. Juuri tuolla kellonlyömällä Spotifyihin ja muihin

TOISSA TORSTAIN ja perjantain välinen yö tasan kello 24 oli Miika Mattilalle jännittävä hetki. Juuri tuolla kellonlyömällä Spotifyihin ja muihin musiikin suoratoistopalveluihin ilmestyi virojokelaisen laulajan debyyttisingle Elossa.

Hetki oli kahden vuoden työn tulos, eikä se jää ainoaksi. Elossa on ensimmäinen osa Mattilan ”parisuhdetrilogiasta”, jonka myöhemmät singlet julkaistaan muutaman kuukauden välein kevääseen mennessä.

– Olen aina haaveillut, että saisin tehdä sooloartistina jotain omaa, ja nyt se toive on toteutunut, kahdeksan vuotta cover-bändin laulajana keikkaillut Mattila kuvailee tunnelmiaan.

Sooloprojekti sai alkunsa vuonna 2017, kun Mattila otti yhteyttä legendaarisella Finnvoxin studiolla tuottajana työskentelevään Aki Sihvoseen.

– Lähetin hänelle sähköpostia ja omia biisejäni, ja kolmen viikon kuluttua tuli yllättäen vastaus, että hän on kiinnostunut. Siitä se yhteistyömme lähti syvenemään.

Aki Sihvoseen Mattila otti yhteyttä ihan sattumalta.

– Satuin kuulemaan radiosta hyvän biisin ja googletin kuka sen on tuottanut, sillä tuottajat ovat nykyään isossa roolissa biisien teossa.

Mattilan debyyttisingle Elossa on sävellystä ja sanoitusta myöten Sihvosen tuotantoa.

– Kappale tuntui tekstiltään ja tarinaltaan sopivalta minulle, ja kysyin saanko tehdä sen. Myöhemmin julkaistavat biisit olemme tehneet yhdessä.

Miika Mattila muistelee, kuinka ensimmäistä kertaa käveli Finnvoxin studion käytävillä. Seiniä koristivat lukemattomien artistien ja bändien kultalevyt.

– Tuntui uskomattomalta, että olen samassa paikassa, jossa kaikki ne legendat olivat käyneet äänittämässä, ja nyt omat unelmani saivat siellä tuulta purjeisiin. Pääsin tekemään musiikkia ammattilaisten kanssa.

Mattilan debyyttisinglestä on kuvattu myös video, joka julkaistaan YouTubessa 22. marraskuuta. Sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Suur-Miehikkälästä kotoisin oleva Antti Peltola. Peltola myös esiintyy videolla muiden ammattinäyttelijöiden kanssa.

– Omasta mielestäni videosta tuli tosi makea kokonaisuus ja odotan innolla, että se tulee nähtäväksi, Mattila kertoo.

Projektissa on ollut mukana muitakin kaakonkulmalaisia. Ravijokelainen Olli Kultanen soittaa levyllä rumpuja ja Lauri Mustamaa bassoa. Muuten musiikista vastaa Aki Sihvonen.

Sooloprojektin rinnalla Mattila jatkaa keikkailua Armadas-yhtyeen solistina. Lappeenrantalaiseen cover-bändiin hän päätyi erikoisten sattumien kautta vuonna 2010.

– Lauloin karaokea Tallinnan laivalla, kun kaksi kaveria tuli sanomaan, että heillä on bändi, jolta puuttuu laulaja. Olin itse haaveillut omasta bändistä jo jonkin aikaa, mutta yhteystietojen vaihtaminen unohtui jostain syystä.

Mattila tiesi vain etunimen Erno. Risteilyn jälkeen hän soitteli kaikille lappeenrantalaisille Erno-nimisille ihmisille, jotka löytyivät numerotiedustelusta, mutta oikeaa Ernoa hän ei tavoittanut.

– Sitten perustin Lappeenrantaan kirpputorin, josta paikallinen lehti teki juttua. Erno bongasi minut siitä ja otti itse yhteyttä. Se oli ensimmäinen steppi tällä uralla, ja nyt on päästy näin pitkälle.

Marju Perilä