Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratevan näyttelyssä esillä päivätoiminnan huovutustöitä

Ratevan meneillään olevan näyttelyn on koonnut Miehikkälän päivätoiminta. Toiminta kuuluu Kymsoten järjestämään tukipalveluun. Päivätoiminnan tarkoitus on tukea kotona asumista. Päivät

Ratevan meneillään olevan näyttelyn on koonnut Miehikkälän päivätoiminta. Toiminta kuuluu Kymsoten järjestämään tukipalveluun. Päivätoiminnan tarkoitus on tukea kotona asumista. Päivät sisältävät fyysistä kuntosalitoimintaa, muistiin liittyviä tehtäviä, yhteisiä ruokailuja ja laulutoimintaa.

Monelle asiakkaalle päivätoiminta on viikon kohokohta. Sitä odotetaan innolla ja toimintaan lähdetään mielellään mukaan.

Kävijöiden keski-ikä on 86 vuotta ja vanhin 97-vuotias. Kaikenlainen luova työ tuo tekijöille iloa uuden oppimisesta ja työn tulokset useimmiten yllättävät. Ryhmästä kuuluu kommentteja ”enpä olisi uskonut, että tällaisen osasin tehdä” tai ”onpas upea.” Luovat työt yllättävät aina.

Tämä huovutustyö oli lähes kaikille uutta. Tekniikkana on käytetty ”pussihuovutusta” ja koristelut on tehty neulatekniikalla. Villa tuntuu sormissa pehmeältä ja miellyttävältä, tuoksu tuo lapsuuden juttuja mieleen. Ja nämä kertomukset yhdistävät ryhmäläisiä ja näin ryhmän tuki auttaa jaksamaan.

Tämä näyttely on nähtävissä Ratevan ruokasalin seinällä aina vuoden loppuun saakka.

Katriina Törönen