Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satuviikon näyttely sukeltaa viidakkoon – viikko huipentuu Topeliuksen satukonserttiin

”KUN kuumailmapallohattu eksyy kadonneeseen valtakuntaan, löytyy uusia tutkimattomia eliöitä ja kasvillisuutta. Lihansyöjäkasvien nappaillessa hyönteisiä ravinnokseen voi piiloutua jättiläiskasviin…” Virolahden kirjastossa

”KUN kuumailmapallohattu eksyy kadonneeseen valtakuntaan, löytyy uusia tutkimattomia eliöitä ja kasvillisuutta. Lihansyöjäkasvien nappaillessa hyönteisiä ravinnokseen voi piiloutua jättiläiskasviin…”

Virolahden kirjastossa lokakuun alusta asti avoinna ollut Satuviikon näyttely vaikuttaa aikuisen mielestä ratkaisemattomalta arvoitukselta, mutta lapsen mielikuvituksella siitä voi kehkeytyä suuri seikkailu.

– Piipa Toivosen suunnittelema näyttely on toiminnallinen ja leikittävä. Parhaan hyödyn siitä saa, kun lapsi tulee paikalle aikuisen kanssa, kulttuurituottaja Satu Liikkanen suosittelee.

Aikuisen läsnäolo on suotavaa, sillä näyttelyyn liittyy erilaisia kysymyksiä ja tehtäviä, joita aikuinen voi lukea lapselle.

Piipa Toivonen on kymenlaaksolainen nukenrakentaja ja rekvisitööri. Hänen Jungle jungle – saa leikkiä -näyttelynsä on avoinna Virolahden kirjastossa lokakuun loppuun asti.

Ensi viikolla vietettävällä Satuviikolla Toivonen esittelee itse näyttelyään ja vetää sen jälkeen kaikille avoimia työpajoja, joissa askarrellaan naruilla ohjattavia mielikuvituseläimiä eli marionetteja.

Näyttelyn esittely on Virolahden kirjastossa torstaina 17. lokakuuta kello 14.30. Yli 3-vuotiaille tarkoitetut työpajat ovat samana päivänä kello 15 Virolahden kirjastossa ja kello 17 Miehikkälän kirjastossa.

Satuviikko huipentuu valtakunnallisena Satupäivänä, perjantaina 18. lokakuuta järjestettäviin konsertteihin, jotka perustuvat Zacharias Topeliuksen satuun Lintu Sininen.

Konserteissa yhdistetään Katri Kirkkopellon tekemän satukirjan kuvitusta ja Jonne Valtosen säveltämää musiikkia. Solisteina esiintyvät sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian, jotka musiikin lomassa kertovat myös tarinoita.

– Konsertteihin osallistuvat kaikki Miehikkälän ja Virolahden päiväkodit, esikoululaiset ja alakoululaiset, Satu Liikkanen kertoo.

Perinteisesti Satuviikon ohjelmaan kuuluvat myös kirjastoissa pidettävät satutunnit. Virojoen kirjastossa satutunnit ovat ensi maanantaina kello 9.15 ja 10.00. Miehikkälän kirjastossa satuja kuullaan keskiviikkona kello 9.30 ja 10.00.

Satuviikko on osa Kaakonkulmalla toteutettavaa lasten kulttuurikasvatusta, johon liittyvät myös helmikuussa järjestettävät Lasten kulttuuriviikot.

– Lasten kulttuuriviikot ovat vuoden päätapahtuma, ja silloin ohjelmaa on kaikille ikäluokille lukioikäisiin saakka. Satuviikko puolestaan tavoittaa kaikki lapset varhaiskasvatuksesta alakouluikäisiin, Liikkanen selvittää.

Teemaviikkojen lisäksi kulttuurikasvatusta toteutetaan päiväkodeissa ja kouluissa erilaisten kulttuuripolkujen avulla.

– Jokaiselle ikäryhmälle on suunniteltu erilaiset sisällöt, joista useimmat vaihtuvat vuosittain teeman sisällä. Tänä syksynä on muun muassa rakennettu robotteja ja tehty animaatioita, Liikkanen kertoo.

Marju Perilä