Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miehikkäläläisten nuoruusmuistot halutaan talteen – myös Kymenlaakson museo kyselee verkossa

Kymenlaakson museot ovat aloittaneet yhteisen Kerro meille! -kampanjan, jonka aikana kerätään muistitietoa talteen maakunnan alueelta. Tänä syksynä teemana on nuoruusmuistojen

Kymenlaakson museot ovat aloittaneet yhteisen Kerro meille! -kampanjan, jonka aikana kerätään muistitietoa talteen maakunnan alueelta. Tänä syksynä teemana on nuoruusmuistojen kerääminen. Miehikkälän museotoimi kerää myös muistoja kuntalaisilta.

Nuoriso on kaikkina aikoina tavannut toisiaan ja kokoontunut yhteen, vain kokoontumispaikat ja ajanviettotavat ovat muuttuneet. Mitä on olla nuori nyt tai millaista se oli 1950–1960-luvulla? Museotoimelle voi kertoa millaisia muistoja, tapahtumia ja sattumuksia sinulla oli omassa nuoruudessasi.

Nuoruusmuistoja kerätään kahdessa eri kyselyssä. Toisessa kysymys on Kymenlaakson museon verkkokyselystä, joka löytyy osoitteesta www.kerromeille.net. Se on karttapohjainen kysely nuorison kokoontumispaikoista. Vastaajat voivat olla mistäpäin Kymenlaaksoa ja miltä vuosikymmeneltä tahansa.

Toinen tapa on puolestaan kirjoittaa vapaamuotoisesti nuoruusmuistoista Miehikkälässä ja lähettää kirjoitus Miehikkälän museotoimelle. Museotoimi muistuttaa, että kaikenikäiset muistot ovat tervetulleita – myös nykyisten miehikkäläläisten nuorten kokemukset ja kuvaukset.

Kirjoituksissa voi kertoa vaikkapa koko nuoruusajasta tai sitten vaikka vain yhden illan tapahtumista, yksittäisistä sattumuksista tai aihepiireistä. Tekstien pituutta ei ole rajoitettu. Tekstit voivat olla myös vanhempia, jo aiemmin kirjoitettuja muistelutekstejä.

Kirjoitukset tallennetaan Miehikkälän museoiden kokoelmiin ja niitä käytetään muun muassa näyttely- ja muussa sisältötuotannossa. Otteita muistoista voidaan myös julkaista esimerkiksi julkaisuissa, näyttelyissä ja eri some-kanavilla.

Kirjoitukseen voi liittää mukaan myös valokuvia. Alkuperäisiä valokuvia ei välttämättä tarvitse luovuttaa, vaan museotoimi voi lainata kuvia, digitoida ne ja palauttaa alkuperäiset kuvat. Kirjoituksia ei sen sijaan palauteta, joten niistä kannattaa ottaa itselle kopio.

Kirjoitusten pitää olla perillä marraskuun loppuun mennessä. Yhteyshenkilönä Miehikkälän museotoimessa toimii Armi Oinonen.