Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyörävaellus tarjoaa omatoimiliikuntaa tänäkin kesänä – Kaakon kaksikon 10-vuotisvaellusta juhlitaan muokatuin säännöin

Mennyt talvi ei juurikaan katkaissut pyöräilykautta, mutta toukokuun alussa tämä liikuntamuoto saa taas aivan uuden startin, kun perinteinen Kaakon kaksikon

Mennyt talvi ei juurikaan katkaissut pyöräilykautta, mutta toukokuun alussa tämä liikuntamuoto saa taas aivan uuden startin, kun perinteinen Kaakon kaksikon pyörävaellus alkaa.

Samaan aikaan kausi alkaa myös valtakunnallisessa Kilometrikisassa, jossa on mukana jälleen useita kaakonkulmalaisia joukkueita.

Kaakon kaksikon pyörävaellus juhlii tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan hieman muokatuin säännöin.

Poikkeusolojen takia rastipisteiltä kerätään leimojen sijaan tai näiden lisäksi muutaman kirjaimen koodeja. Omalla kynällä varustautuneena ei siis ole tarvetta pelätä tartuntavaaraa.

Koodit rasteilla ovat tavuja, joten kaikki rastit kiertämällä voi selvittää muutaman Kaakonkulmalla tunnetun henkilön nimet.

Muuten vaellus toteutuu tänäkin vuonna varsin totuttuun tapaan. Rastien paikkoina on usein mielenkiintoisia kylien kohteita, joiden sijainti kannattaa tarkistaa pyöräilykortinkuvaa tarkemmasta kartasta jo ennen matkaan lähtöä.

Kuntien palvelupisteiden, kuten kunnantalojen ja kirjastojen ollessa suljettuina, pyörävaelluksen kortteja saa vappuaatosta alkaen rastipisteiltä sekä mahdollisuuksien mukaan paikallisten kauppojen ja apteekkien esitehyllyistä tai ilmoitustauluilta.

Pyörävaellus jatkuu aina syyskuun lopulle asti, joten aikaa rastien kiertämiseen on viiden kuukauden verran.