Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus sotkee myös Tommi Takasen suunnitelmia ja olympiavalintoja

Skeet-ampuja Tommi Takasen kilpailu Kyproksen maailmancupissa, niin sanottuna mqs-ampujana, sujui erinomaisesti neljä ensimmäistä kierrosta. Tuloksena oli lopulta 117/125 (24+24+24+24+21). Mqs

Skeet-ampuja Tommi Takasen kilpailu Kyproksen maailmancupissa, niin sanottuna mqs-ampujana, sujui erinomaisesti neljä ensimmäistä kierrosta. Tuloksena oli lopulta 117/125 (24+24+24+24+21).

Mqs tarkoittaa niitä ampujia, jotka ampuvat maailmancup kilpailussa pelkkää peruskilpailua, mutta eivät voi päästä kilpailun finaaliin.

– Mukavaa oli kilpailla ensimmäistä kertaa tällä kaudella terveenä. Viimeinen kierros harmittaa, muutoin hyvää ammuntaa. Neljän ensimmäisen kierroksen hyvä tekeminen lupaa hyvää loppukaudelle. Sikäli mikäli maailmalla jylläävä tilanne päästää meitä kilpailemaan, Takanen kommentoi kisan jälkeen.

Hän jatkoi, että koronavirus sotkee jatkosuunnitelmia.

– Minun alkukauden pääkisa ja tärkein näyttökilpailuni olympialaisia ja EM-kilpailuita ajatellen piti olla ensi viikolla Intian New Delhissä, kun olisin ampunut maailmancupjoukkueessa. New Delhin kilpailu on siirretty toukokuun lopulle. Toisaalta vastuullista toimintaa, että mennään ihmisten terveys edellä, toisaalta harmittaa vietävästi, että alkukauden pääkilpailu menee sivu suun, hän totesi.

Takanen ei myöskään vielä tiedä, mitä ampumaurheilussa tulee ylipäätään tapahtumaan.

– Se riippuu täysin koronaviruksen etenemisestä. Myös valintakuviot olympialaisten ja EM-kisojen suhteen menevät uuteen puntariin, kun näyttökilpailuitamme siirretään ja ehkä perutaankin.

– Toivotaan, että koronavirus saadaan nopeasti aisoihin, pääsemme kilpailemaan ja saan antaa lisää näyttöjä nyt kun terveys on taas kunnossa, hän pohdiskeli.