SM-suunnistukset Ylijärvellä vuonna 2022 – Luumäen Rasti ja Ylämaan Pyrkijät järjestävät kisat yhteistyössä

Luumäen Rastin ja Ylämaan Pyrkijöiden kisajärjestäjät kokoontuivat Luumäellä viime torstaina ensimmäiseen palaveriinsa hahmottamaan noin kahden ja puolen vuoden päässä häämöttäviä

Luumäen Rasti ja Ylämaan Pyrkijät ovat aloittaneet syksyn 2022 SM-suunnistuksen järjestelyt (kuva Sirpa Repo).

Soile Tankka

Luumäen Rastin ja Ylämaan Pyrkijöiden kisajärjestäjät kokoontuivat Luumäellä viime torstaina ensimmäiseen palaveriinsa hahmottamaan noin kahden ja puolen vuoden päässä häämöttäviä suunnistuksen suomenmestaruuskilpailuja. Luumäen Rasti toimii vuoden 2022 pitkien matkojen suunnistuksen mestaruuskilpailun kisaisäntänä yhdessä Ylämaan Pyrkijöiden kanssa, jonka toiminta-alueella kilpailumaasto sijaitsee.

Suunnistuksen jättitapahtuma on koonnut viime vuosina mukaan noin 1 700 suunnistajaa kaikista ikäsarjoista. Osanottajien ikähaitari on 15 vuodesta 85 vuoteen.

Kilpailun täsmällistä tapahtuma-aikaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta se on sijoitettu Suunnistusliiton kalenteriin alustavasti syyskuun ensimmäiseen viikonvaihteeseen. Mahdolliset muut tapahtumat voivat vielä vaikuttaa lopulliseen ajankohtaan.

Kisamaasto on jo valittuna. Se sijaitsee Ylämaalla Ylijärven kylässä.

– Maasto on yksi tärkeä valintakriteeri, kun SM-kilpailun järjestäjää valitaan. Tässä on sellainen kytkös, että olen itse lähtöisin Ylijärveltä ja tiesin, että sieltä löytyy tähän tarkoitukseen erinomainen maasto, SM-kisan pääratamestarina eli ratamestariryhmän vetäjänä toimiva LuuRan puheenjohtaja Vesa Tielinen kertoo.

Maastosta tekee SM-tasolle sopivan sen yhtenäinen koko, noin kaksitoista neliökilometriä, ja riittävät korkeuserot. Kartan teko ajoittuu kesälle vuonna 2021.

– Matalimman ja korkeimman kohdan ero on yli 50 metriä. Lisäksi siellä on sopivasti avokalliomaastoa, Tielinen kuvailee.

SM-suunnistusten kilpailunjohtajana toimii Luumäen Rastin Juha Inkilä, ja tiedotusvastuussa on Anni Inkilä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka