Katja Kuokan kausi huipentui SM-kultaan

VIROLAHTELAINEN kouluratsastaja Katja Kuokka on suomenhevosten uusi hallisuomenmestari. Kuokka voitti kuun vaihteessa Ypäjällä järjestetyissä kansallisissa kilpailuissa mestaruusluokan ratsullaan Hessin Leevi.

Kouluratsastaja Katja Kuokka ja Hessin Leevi voittivat suomenhevosten SM-hallikultaa Ypäjällä. (Kuva: Ida Valtonen)

KK

VIROLAHTELAINEN kouluratsastaja Katja Kuokka on suomenhevosten uusi hallisuomenmestari. Kuokka voitti kuun vaihteessa Ypäjällä järjestetyissä kansallisissa kilpailuissa mestaruusluokan ratsullaan Hessin Leevi.

– Oli hienoa päättää kausi kultamitaliin. Ja kun voitto tuli vielä selvällä erolla toiseksi sijoittuneeseen.

Mestaruus ratkottiin kür-luokassa, jossa ratsastettiin vapaaohjelma musiikin tahtiin. Ratsukon tulos oli 69,167 prosenttia. Toiseksi sijoittuneella ratsukolla tulos oli yli prosenttiyksikön vähemmän.

– Rata sujui odotusten mukaisesti. Vapaaohjelma oli tehty tätä vuotta varten, olen esittänyt sen jo kesän kilpailuissa.

Kyseessä on jo Kuokan toinen hallimestaruus. Ratsukko voitti kultamitalin myös vuonna 2017. Viime vuonna mestaruuskisoista tuli pronssimitali.

Päättynyt kausi on ollut Kuokalle ja Leeville menestyksekäs.

Kesäkuussa ratsukko voitti Finnderbyn Suomenhevosderbyn. Kyseessä on perinteikäs arvokilpailu, jonka lopputulos ratkeaa kahdessa eri osakilpailussa.

Heinäkuussa Kuokka sai hopeaa suomenhevosten kouluratsastuksen SM-kilpailuissa Lappeenrannassa.

Mitalien lisäksi ratsukko nosti tasoaan ja osallistui aikaisempaa vaativampiin luokkiin. Kauteen mahtui kaksi Prix st. Georges -tasoista kilpailua.

– Tämä on ollut paras kauteni ikinä. Erityisen hienoa on ollut päästä kilpailemaan tasolla, jolla ei tällä hetkellä kilpaile muita suomenhevosia. Ja vielä kelpo tuloksin, molempien ratojen tulos on ollut yli 60 prosenttia, Kuokka iloitsee.

Nyt ratsukolla on edessä peruskuntokausi. Hessin Leevi täyttää ensi vuonna 14 vuotta, joten kilpailuvuosia on vielä runsaasti jäljellä, jos terveyttä riittää.

– Se on kouluratsastushevonen parhaassa iässä. Kilpailun jälkeen Leevi saa pienen loman, sitten aletaan kohottamaan kuntoa entisestään, Kuokka kuvailee.

Ensi kaudella tavoitteena ovat suomenhevosten arvokilpailut ja tulostason nosto vaativa a -tasolla, joihin myös Prix st. Georges -luokat kuuluvat.

– Haluan kehittyä ratsastajana ja viedä hevosta eteenpäin vaativissa luokissa. Mutta olen mielelläni mukana myös suomenhevosmestaruuksissa ja muissa suomenhevosten isoimmissa kilpailuissa, vaikka ne kilpaillaankin helpolla tasolla, Kuokka summaa.

Sanna Liljeqvist

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka