Renttu Racing Team lähtee liigamittelöön

Luumäen Urheiluautoilijoita edustava jokamiesluokan joukkue Renttu Racing Team on välivuoden jälkeen lähdössä tavoittelemaan joukkuesuomenmestaruutta. Päätös osallistumisesta syntyi vuosi sitten Oulun

Kaksi vuotta sitten suurimman pistepotin Renttu Racing Teamille ajoi kuvassa kolmantena kaasutteleva Panu Pöntynen. Kisaa johtanut Timo Ruoppa edusti tuolloin Konnekuljetus Teamia.

KK

Luumäen Urheiluautoilijoita edustava jokamiesluokan joukkue Renttu Racing Team on välivuoden jälkeen lähdössä tavoittelemaan joukkuesuomenmestaruutta. Päätös osallistumisesta syntyi vuosi sitten Oulun kisakatsomossa.

– Siitä alkoi yhteydenpito ja joukkueen kokoaminen. Muutoksia kahden vuoden takaiseen kokoonpanoon on tullut jonkin verran, mutta kaikki kuljettajavaihdokset ovat syntyneet hyvässä yhteisymmärryksessä, kertoo joukkueenjohtaja Manu Pekkanen.

Muutoksena edelliskertoihin tämän vuoden kuljettajista kaikki eivät edusta isäntäseuraa Luumäen Urheiluautoilijoita.

– Kuten joukkueen nimestä voi päätellä, emme ole kilpailleet verenmaku suussa. Hyvä yhteishenkemme on herättänyt kiinnostusta muiden joukkueiden kuljettajissa, ja Jalasjärven kisassa nähdäänkin renttupaidassa aivan uusia nimiä.

Renttujen joukkoon on liittynyt muun muassa neljä henkilökohtaista suomenmestaruutta ja lukuisia SM-mitaleita voittanut Juha-Pekka Mattila. Myös nuorempi Mattila, Niko, on mukana joukkueessa. Hänen meriittejään ovat muun muassa etuvetokardaaniluokan suomenmestaruus ja kardaanikuninkuus.

Renttuvahvistuksiin lukeutuu myös Luumäen UA:n oma kestomenestyjä Timo Ruoppa sekä kotkalainen pitkän linjan autourheiluharrastaja Jukka Turpeinen, SM-mitalisteja molemmat.

Tämän vuoden liigaan osallistuu kaikkiaan 32 joukkuetta eri puolilta Suomea. Niistä 12 karsitaan toiselle päivlle kisaamaan voitosta.

Renttu Racing Team on ollut mukana liigakisassa neljä kertaa. Kolmesti joukkue on yltänyt 12 parhaan joukkoon. Se on tavoitteena tälläkin kertaa.

– Alkulohkomme on todella tasainen ja pienetkin asiat ratkaisevat paljon, ennakoi Manu Pekkanen.

– Siitä kuitenkin lähdemme, että toisena päivänä olemme mukana ja parannamme kahden vuoden takaista kuutossijaa.

Jokamiesluokan joukkuesuomenmestaruus ratkeaa Jalasjärvellä 31.8.–1.9.

Renttu Racing Teamin joukkueen muodostavat Pasi Ahlberg, Panu Pöntynen, Mikko Mentula, Tomi Kattelus, Juha-Pekka Mattila, Janne Nuutinen, Timo Ruoppa, Niko Mattila, Jukka Turpeinen ja Joni Helminen. Joukkueenjohtajina toimivat Manu Pekkanen ja Mari Pekkanen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka