Takanen rikkoi olympiarajan kotiyleisön edessä

Skeetin Lahden maailmancup ammuttiin viime keskiviikkona ja torstaina. Lahden Ampumaseuraa edustava Tommi Takanen ampui varsinaisen peruskilpailun ulkopuolella niin sanottuna mqs-ampujana

Tommi Takanen kilpailee seuraavaksi tällä viikolla Italiassa.

KK

Skeetin Lahden maailmancup ammuttiin viime keskiviikkona ja torstaina. Lahden Ampumaseuraa edustava Tommi Takanen ampui varsinaisen peruskilpailun ulkopuolella niin sanottuna mqs-ampujana ja sai kasaan tuloksen 116/125, mikä oli suomalaisittain kolmanneksi paras.

– Oli huikeaa ampua kotiyleisön, ystävien ja perheen edessä maailmancupia. Yksi hienoimmista kokemuksistani tähän asti. Kiitoksia kaikille kannustajille, hän kiitteli kisan jälkeen.

Mqs tulee sanoista ”minimum qualification score”, eli olympialaisten tulosraja. Raja tulee olla rikottuna olympiadin aikana, jotta urheilija on valintakelpoinen seuraaviin olympialaisiin. Skeetissä raja on Tokion ensi vuoden olympialaisiin 114/125, joten Takanen rikkoi sen nyt.

Kilpailun parhaat suomalaissuoritukset tekivät Eetu Kallioinen ja Oskari Kössi, jotka ampuivat 122/125 ja ylsivät finaaliin. Kallioinen oli lopulta neljäs ja Kössi viides.

– Tämä luo uskoa koko meidän joukkueelle. Maajoukkueen kova työ kantaa hedelmää. Kyllä suomalaiset skeettarit jysäyttää potin vielä, Takanen iloitsi.

Tällä viikolla Takanen matkustaa Italian Todiin, jossa hän kilpailee Italian Green Cupissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka