Virolahtelaisratsukko kirkasti SM-mitalinsa – Katja Kuokalle nyt hopeaa

VIROLAHTELAINEN Katja Kuokka on tyytyväinen. Syystäkin, sillä hallussa on tuore suomenhevosten kouluratsastuksen SM-hopeamitali. – Lähdimme SM-kisoihin kirkastamaan kahden aiemman vuoden

Katja Kuokalle ja Hessin Leeville Lappeenrannan SM-kisat oli liki täysosuma (kuva Laura Taimioja).

Sanna Liljeqvist

VIROLAHTELAINEN Katja Kuokka on tyytyväinen. Syystäkin, sillä hallussa on tuore suomenhevosten kouluratsastuksen SM-hopeamitali.

– Lähdimme SM-kisoihin kirkastamaan kahden aiemman vuoden pronssimitalia. Tavoite saavutettiin, Kuokka iloitsee.

Suomen mestaruudesta kilpailtiin heinäkuun puolessavälissä Lappeenrannassa. Mitalit jaettiin kahden eri osakilpailun perusteella.

Ensimmäinen koulurata ratsastettiin lauantaina. Luokassa oli 33 osallistujaa. Kaakon Ratsastajia edustava Kuokka sijoittui orillaan Hessin Leevi toiseksi prosenttituloksella 69,067.

– Radassa ei ollut rikkeitä. Ensimmäiseksi ratsastanut sai kuitenkin yli 73 prosentin tuloksen, joten kirittävää jäi toiseksi päiväksi hieman liian paljon, jotta olisimme voineet taistella realistisesti kullasta.

Sunnuntain osakilpailu oli kür, eli musiikin tahdissa ratsastettu vapaaohjelma. Siihen osallistui 15 edellisen päivän parasta ratsukkoa.

Kuokka sijoittui myös siinä toiseksi prosenttituloksella 71,885.

– Ohjelma oli onnistunut, saimme tuomareilta huippupisteet. Kaksi viidestä tuomarista olisi sijoittanut meidät ykköseksi.

Molemmat osakilpailut voitti Tammelan Ratsastajien Elina Kuru hevosella Silvolan Hemminki. Näin ollen ratsukko sai myös mestaruuskultaa.

Pronssimitalin pokkasi Koljonvirran Ratsastajien Eeva Rönkkö ratsullaan Mikupas.

Loppukauden aikana Kuokan tähtäimessä ovat vaativat radat. Niissä ratsukko kilpailee pääosin avoimissa luokissa.

– Suomenhevosluokkiin osallistun todennäköisesti vain Suomenratsujen Kuninkaallisissa syyskuussa Ypäjällä. Myös siellä on mahdollisuus ratsastaa kür.

Talven aikana suomenhevoset kilpailevat Suomen hallimestaruudesta.

Seuraavat SM-kisat ovat edessä vuoden päästä. Ovatko suomenhevosmestaruudet enää jatkossa ratsukon tähtäimessä?

– Sitä on vielä liian aikaista sanoa. Se riippuu siitä, kuinka vaativammat luokat sujuvat, Kuokka naurahtaa.

Kilpailuvuosia 13-vuotiaalla Hessin Leevillä on joka tapauksessa vielä runsaasti edessään, mikäli terveyttä riittää kuten tähän asti.

– Kesällä Leevi astuu vielä tammoja kotitallillaan ja laiduntaa omassa pihassaan. Loppukesästä pääsemme jännittämään myös sen jälkeläisten menestystä Suomenratsujen Kuninkaallisten yhteydessä järjestettävissä ikäluokkakilpailuissa.

Sanna Liljeqvist

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka