Sunnuntaina tutustuttiin golfin saloihin – Kaakon Golf ja Kaakonkulma yhteistyössä

KAAKONKULMALLA vietettiin viime viikolla kansallista golfviikkoa. Viikon päätapahtuma oli sunnuntaina pidetty yhdeksän väylän pariscramble-kisa, jossa vasta-alkajat ja vähän pelanneet pääsivät

Lyöntivuorossa Seppo Kiri. Peliä seuraavat Auli Hyttinen (vasemmalla), Mauri Vilpponen ja Harri Kuokka.

KK

KAAKONKULMALLA vietettiin viime viikolla kansallista golfviikkoa.

Viikon päätapahtuma oli sunnuntaina pidetty yhdeksän väylän pariscramble-kisa, jossa vasta-alkajat ja vähän pelanneet pääsivät ottamaan tuntumaa lajiin kokeneen golfparinsa kanssa.

Virojoen golfkentällä olleeseen kisaan osallistui 30 paria. Sää suosi tapahtumaa, sillä lämpöä riitti ja aurinko paistoi läpi kisan.

Tavoitteena oli houkutella sellaisia ihmisiä kokeilemaan lajia, jotka eivät ole ennen golfia pelanneet tai ovat pelanneet vain vähän.

Tässä onnistuttiin erinomaisesti. Kolmasosa pelaajista oli sellaisia, jotka eivät olleet pelanneet lainkaan ja loputkin vasta-alkajiin lukeutuvista vain muutamaan otteeseen.

– Halusimme lähteä mukaan tukemaan tällaista kisapäivää juuri siksi, että monille on aika iso kynnys lähteä kokeilemaan golfia. Se koetaan edelleen jossain määrin elitistiseksi lajiksi, vaikka todellisuudessa kentän kiertäminen vastaa hyvin yhden päivän liikunta-annosta. Liikunta tulee tässä mukavasti mukana. Samalla tutustuu uusiin ihmisiin. Toivottavasti tästä jää jotakin käteen Kaakon Golfille, mietiskeli Kaakonkulman päätoimittaja Jukka Kinnunen.

Ensi kertaa pelaamassa ollut Evgenia Gerasimova oli saanut peliparikseen Kaakon Golfin puheenjohtajan Jaakko Talsin.

– En ole aiemmin pelannut golfia, mutta nyt halusin tulla kokeilemaan. Suunnittelemme henkilöstöllemme golfpäivää ja sitä on helpompi alkaa järjestämään, jos tuntee vähän lajia, Zsar Outlet Villagen markkinointipäällikkönä toimiva Gerasimova kertoi ennen kisan alkua.

Kisassa jokainen kisailija löi lähtöpaikalta pallon ja se kumman pallo oli paremmassa paikassa määritti parin jatkolyöntipaikan, josta kisa jatkui. Kisan edetessä kokeneemmat pelaajat ohjeistivat ja neuvoivat peliparejaan lyönneissä ja käytänteistä kentällä.

Kisan aikana vilisi uusia termejä ja eri mailat saivat nimensä ja käyttötarkoituksensa. Oli griiniä, griinihaarukkaa, pisintä draivia, hiekkaesteitä, rautaysiä, putteria, paaria, green cardia ja monta muuta sanaa, joille löytyi kisan aikana selitys kentältä.

Mailojen paljous oli uutta kisassa mukana olleelle ja ensi kertaa golfia pelanneelle Auli Hyttiselle, jonka peliparina oli Mauri Vilpponen.

– Mailojen paljous ihmetyttää. Kuuntelen koko ajan, mitä kokeneemmat pelaajat kertovat ja ohjeistavat. Golfin pelaaminen näyttää helpolta, mutta se on vaikeaa, Hyttinen kommentoi pelin aikana.

Myös Seppo Kiri oli innostunut lähtemään mukaan peliin. Ensimmäistä kertaa pelaamassa ollut Kiri pelasi yhdessä Harri Kuokan kanssa.

– Harri sai houkuteltua mukaan tänne. Olen nuorena pelannut palloilupelejä ja siitä on kuulemma hyötyä tässäkin lajissa, jos on hyvä ”pallosilmä”. Golf on vaikeaa ja on tuurista kiinni, miten palloon sattuu osumaan, Kiri arvioi kisan aikana.

Kisa eteni yhdeksän väylän kautta päätökseen ja samalla käveltävää matkaa kertyi huomaamatta nelisen kilometriä.

– Lyönnit eivät ole oikein sujuneet, mutta onneksi minulla on hyvä pelipari. On liian aikaista sanoa, tuleeko tästä uusi harrastus. Golf vaikuttaa kuitenkin lajina erittäin mielenkiintoiselta, sillä se on seurapeli ja pelatessa tulee käveltyä paljon sekä lyöntiin tarvitsee voimaa, mitkä edistävät terveyttä, Gerasimova arvioi pelin puolivälissä.

Pelin voittivat Akseli Mässeli parinaan Totti Pakkanen tuloksella 32. Samalla tuloksella 32 toiseksi tuli Jukka Kinnunen parinaan Jari Pulkkinen ja kolmas oli Marjatta Retzlaf parinaan Kauno Riikonen tuloksella 33.

– Seuraava scramble -kisa pelataan juhannuksen aikoihin, puheenjohtaja Talsi vinkkasi lopuksi.

Minna Hytti

Tulokset

(10 parasta paria):

1) Mässeli Akseli ja Pakkanen Totti 32, 2) Kinnunen Jukka ja Pulkkinen Jari 32, 3) Retzlaf Marjatta ja Riikonen Kauno 33, 4) Kuntsi Jouni ja Tasa Päivi 33, 5) Ahokas Antti ja Saikkonen Jaro 33, 6) Kontunen Jari ja Kontunen Julius 33, 7) Suomela Veijo ja Lindholm-Suomela Merja 34, 8) Heinonen Jari ja Rinnesalmi Keijo 34, 9) Silander Sami ja Villberg Kimmo 35, 10) Laisi Pekka ja Vuorela Reijo 36.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka