Vapunpäivänä suunnistetaan kevätkansallisissa Virolahdella

Vehkalahden Veikot järjestää kansalliset suunnistuskilpailut Virolahdella Vapunpäivänä. Sarjoja on kaikenikäisille, myös kuntosuunnistajille. Pääratamestarina toimii Timo Harju, lasten radat ovat puolestaan

Suunnistajat valtaavat Tomppolan metsät vapunpäivänä (kuva Anniina Heikkinen).

KK

Vehkalahden Veikot järjestää kansalliset suunnistuskilpailut Virolahdella Vapunpäivänä. Sarjoja on kaikenikäisille, myös kuntosuunnistajille. Pääratamestarina toimii Timo Harju, lasten radat ovat puolestaan Miina ja Roosa Ruotin käsialaa. Mukana kisapaikalla on muun muassa kahvio ja Suunnistajan kauppa.

Ensimmäiset suunnistajat lähtevät matkaan kello 11.

VeVen tämän vuoden kevätkansalliset juostaan Virolahden Tomppolassa. Kilpailukeskus on pieni maasto-olosuhteinen alue välittömästi Merisalmentien vieressä. Autojen parkkeeraus tapahtuu Nopalantien ja Merisalmentien varsille sekä läheiselle kallioalueelle. Etäisyydet kilpailukeskuksesta ovat alle kilometri.

Janne Weckmanin tekemä kartta valmistui vuonna 2017 sotilassuunnistuksen MM-kisoihin, missä sitä käytettiin mallisuunnistuksessa. Maasto olisi ollut sopiva myös keskimatkalle, mutta sen etäisyys silloisesta kilpailukeskuksesta esti kilpailukäytön. Tätä ennen maastosta ei ole ollut suunnistuskarttaa, joten tulevat kevätkansalliset on maaston ensikilpailu.

Radat ovat keskimatkan tyyppiset ja siten runsasrastisia. Ratapituudet ovat sellaiset, että keskimatkan ohjeajat tulevat ylittymään ainakin kaikissa aikuisten sarjoissa. Eli kyseessä ovat ”pidennetyt keskimatkat.”

Kansallisten yhteydessä järjestetään kuntosuunnistus. Ratoja on kolme, pituudet noin 5 km, 3,5 km ja 2 km. Vaikeusaste on kaikilla luokkaa keskivaikea. Maasto on täysin erillään kansallisten maastosta sijaiten pääosin Merisalmentien pohjoispuolella.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka