Kaakkoisrajalla hiljaista ja rauhallista – maastorajalla epäiltiin syyskuussa yhtä valtionrajarikosta

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluneiden yhdeksän kuukauden aikana 494 000 rajanylitystä, mikä oli 73 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Viime vuonna koronarajoitukset tulivat voimaan vasta keväällä, joten alkuvuoden normaalit kuukaudet vaikuttivat lukuihin, etivätkä vuodet ole vertailukelpoisia.

Rajanylitykset ovat muodostuneet Valtioneuvoston sallimasta liikenteestä. Tällä hetkellä liikenne koostuu tavaraliikenteen kuljetushenkilöstön lisäksi muun muassa Suomen kansalaisten sukulaisten ja Suomessa kiinteistön omistavien henkilöiden rajanylityksistä.

Lisäksi mukana on edelleen Suomen kansalaisten ja Suomessa oleskeluluvalla oleskelevien paluuliikennettä sekä muiden EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisten kauttakulkuliikennettä.

Vaalimaan rajanylityspaikalla kirjattiin tammi-syyskuussa rajanylityksiä 236 000, kun viime vuonna määrä oli 570 000. Normaalivuosina puhuttiin lähes kahdesta miljoonasta rajanylityksestä tässä vaiheessa vuotta.

Rajavartiosto aloitti syyskuussa yhden esitutkinnan törkeästä rattijuopumuksesta, valtionrajarikoksesta, väärennyksestä ja rattijuopumuksesta.

Sakkoja rajavartiostossa määrättiin syyskuussa yhteensä 34 kappaletta, joista kymmenen ajoneuvorikkomuksesta, kuusi lievästä valtionrajarikoksesta ja kuusi tieliikenteen sosiaalilainsäädännön rikkomisesta. Muita nimikkeitä olivat muun muassa ulkomaalaisrikkomus, lievä ampuma-aserikos ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin syyskuussa kaksi väärennettyä rajatarkastusleimaa, yksi väärennetty liikennevakuutus ja yksi väärennetty kuljetuslupa.

Rajavartiosto esti maahantulon syyskuussa 23 henkilöltä. Yleisin syy maahantulon estämiseen oli kansanterveyden vaarantuminen ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaami-nen liittyen koronaviruspandemian takia annettuihin rajoituksiin. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani kolme muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka